ALOJA
 Alojas novads | Aloja | Staicele | Brīvzemnieku pag. | Braslavas pag.

Alojas novads -> Aloja -> Bibliotēka -> Akcija "Bibliotēka dodas pie lietotāja"

03.08.2011.
Akcija „Bibliotēka dodas pie lietotāja”
Bibliotēku pakalpojumi cilvēkiem ar ierobežotām sociālās aktivitātes iespējām

Valsts aģentūras „Kultūras informācijas sistēmas” (v/a KIS) īstenotais publisko bibliotēku attīstības projekts „Trešais tēva dēls” (3TD) sadarbībā ar Lattelecom projektu „Pieslēdzies Latvija” organizē akciju „Bibliotēka dodas pie lietotāja”, kuras laikā cilvēkiem ar ierobežotām sociālās aktivitātes iespējām tiek dota iespēja apgūt informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pamatiemaņas.

Akcijas ietvaros Alojas pilsētas bibliotēka sagatavojusi piedāvājumu Alojas iedzīvotājiem, kuri veselības vai citu apstākļu dēļ paši nevar atnākt uz bibliotēku un izmantot informācijas tehnoloģiju sniegtās iespējas.

Akcijas norises laikā līdz 16.oktobrim iedzīvotājiem ar ierobežotu sociālo aktivitāti tiek dota iespēja savā dzīves vietā piedalīties apmācību programmā un apgūt datora un interneta lietošanas pamatprasmes, iepazīties ar populārākajiem internetā pieejamajiem e-pakalpojumiem un to izmantošanas iespējām, apgūt prasmi strādāt ar tekstapstrādes programmu.

Pirms mājas apmācību uzsākšanas, bibliotēkas darbinieki tiksies ar apmācību dalībniekiem un individuālo pārrunu rezultātā informēs par apmācību kursu, kā arī noskaidros pašu dalībnieku vēlmes, vajadzības un intereses.

Apmācību programma tiks veidota pamatojoties uz 3TD izstrādāto programmu/e-kursu cilvēkiem ar ierobežotām sociālās aktivitātes iespējām, kā arī izmantojot Lattelecom projekta „Pieslēdzies Latvija!” pašmācības datorskolas „Mācies pats” kursu datorzināšanu apguvei. Mobilā interneta pieslēgumu akcijas norises laikā nodrošinās Lattelecom.

Alojas pilsētas bibliotēka aicina Alojas iedzīvotājus, kuriem ir ierobežotas iespējas būt sociāli aktīviem (cilvēkus ar dažāda veida invaliditāti, slimībām, kas uz laiku piesaista mājai/gultai, jaunās māmiņas un tmldz.), pieteikties apmācībām un apgūt datora un interneta lietošanas iemaņas savas dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Lūgums apmācībām pieteikties Alojas pilsētas bibliotēkā zvanot pa tālr. 64031345
 

Šī bija 1. Alojas pilsētas interneta lapa 2007.-2011.gadā
Lapas veidotājs Māris Kalējs
tālrunis 29216755, e-pasts marissanne.lv

2007-2011 © Alojas novada dome

Lapa pēdējo reizi labota 2011.gadā!
_____________