ALOJA
 Alojas novads | Aloja | Staicele | Brīvzemnieku pag. | Braslavas pag.

Alojas novads  -> Reportāžas -> Brīvzemnieku pagasts -> Ielu apgaismojums Puikulē

22.07.2011.
Puikulē izbūvēts ielu apgaismojums

22.jūlijā Puikulē realizācijā tika nodots rekonstruētais un no jauna izbūvētais ielu apgaismojums. Būvniecības darbu rezultātā pilnībā tika atjaunots esošais apgaismojums un no jauna ierīkoti gaismas stabi Līvānu ielā. Līdz šim puikulieši tumšajās diennakts stundās iztika vien ar dažām vājām padomju laika „gaismas acīm”, kuras bija katastrofālā stāvoklī. Pēc vērtīgā projekta pabeigšanas, apgaismots ceļš uz mājām būs arī Līvānu ielas iedzīvotājiem, kuri savā ielā apgaismojumu gaidīja gadiem.

Būvniecības darbus mēneša garumā veica SIA „Vidzemes energoceltnieks”, bet projektēšana bija uzticēta SIA „Agroprojekts”, savukārt būvniecības darbus uzraudzīja sertificēts būvuzraugs Agris Lācis.

Darbu kopējās izmaksas sasniedz 27 704.64 latu, no kuriem Alojas novada domes finansējums bija 7 838.11 Ls un 19 866.53 Ls projektā iegūtie līdzekļi. Projekts iesniegts Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Lauku attīstības programmas 2007.-2013. gadam pasākuma „Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” ietvaros.


Alojas novada projektu vadītāja Inga Možvillo, Brīvzemnieku pagasta pārvaldnieks Arvīds Bērziņš(no kreisās), SIA „Vidzemes energoceltnieks” būvdarbu vadītājs Ivo Bērziņš, būvuzraugs Agris Lācis un novada izpilddirektors Gundars Karlsons Līvānu ielā aplūko jaunos gaismas stabus.


Ivo Bērziņš (vidū) ierāda jaunā apgaismojuma vadības „centrāli”. Tagad modernā apgaismojuma ieslēgšanu varēs kontrolēt ar pulti. Būs iespējams pat sastādīt gaismas degšanas grafiku.


Puikules parkā par iegūtajiem līdzekļiem uzstādītas arī vairākas gaismas laternas.

Sagatavoja
Inga Možvillo un Liāna Lilenblate-Sipko

Šī bija 1. Alojas novada Brīvzemnieku pagasta interneta lapa 2007.-2011.gadā
Lapas veidotājs Māris Kalējs
tālrunis 29216755, e-pasts marissanne.lv

2007-2011 © Alojas novada dome

Lapa pēdējo reizi labota 2011.gadā!
_____________



Transports pa latviju un Eiropu! Uz Viļņas lidostu
Uz Kauņas lidostu
Transfēri
Ekskursijas pa Baltiju