ALOJA
 Alojas novads | Aloja | Staicele | Brīvzemnieku pag. | Braslavas pag.

Alojas novads -> Reportāžas -> Braslavas pagasts

04.06.2011.
Vilzēnieši teātru saietā Koknesē izrādīja lugu „Savedēji”

Vilzēnu tautas nama amatierteātris tikko piedzīvoja pirmizrādi, uzvedot I. Bauveres lugu „Savedēji”(režisore A. Lapkovska). Šosezon teātra kolektīvs varēja priecāties par jaunajiem aktieriem, kas piepulcējās Vilzēnu teātra spēlētāju pulciņam. Pirmizrādes satraukumu pirmo reizi izdzīvoja Kristaps Lapkovskis un Ineta Cīrule. Izrādes tapšanā savu ieguldījumu ielika katrs aktieris, kuri deva idejas un gatavoja rekvizītus. Izrādes mēģinājumi vakaros ieilga, tādēļ aktieru izturība ir uzteicama. Vislielākais gandarījums bija skatītāju pateicība un labie vārdi, kas pirmizrādes vakarā aktieriem lika sajusties, ka atkal viens labs darbs izdarīts.

 
4. jūnijā devāmies uz Koknesi, kur notika teātru saiets „Pērses krastos 2011”. Jau 10:00 no rīta pēc saieta atklāšanas sākām skatīties citu Latvijas teātra mākslinieku veikumu.






Kopā ar citiem kolektīviem rādījām arī savu veikumu.


Vakarā pie Kokneses pils vārtiem visus teātra spēlētājus gaidīja Kokneses amatieru teātris, lai vestu mūs ekskursijā „Ar teikām un nostāstiem” pa Kokneses parku.


 

Lāpu gājiens noslēdzās Kokneses pilsdrupās, kur aktierus sagaidija salūts virs Daugavas un kopīga zupas ēšana. Atgriežoties no gājiena, sākās balle „Līdz pirmajiem gaiļiem”, kuru mūsu aktieri arī godam izturēja.

Daces Šķepastes teksts, Ievas Kamales foto

Šī bija 1. Alojas novada Braslavas pagasta interneta lapa 2007.-2011.gadā
Lapas veidotājs Māris Kalējs
tālrunis 29216755, e-pasts marissanne.lv

2007-2011 © Alojas novada dome

Lapa pēdējo reizi labota 2011.gadā!
_____________