ALOJA
 Alojas novads | Aloja | Staicele | Brīvzemnieku pag. | Braslavas pag.

Aloja -> Reportāžas -> Biedrība Liepale - 8.marts

08.03.2011.
Liepales 5. (8.) marts...

Otrdiena... 1. marts... saņemu e-pastu... Citēju: ”Sveikas! Pārsūtu kultūras departamenta ziņu, lūdzu, informējiet visas Liepalietes!!! Guna”... Kultūras departaments??? Nesaprotu... mēģinu atrast vēl kādu pavedienu šajā īsajā un kodolīgajā e-pastā... un atrodu... Citēju: „Sveikas meitenes!

Cik daudz ir ziedu dažādu,
Tik arī jauku sieviešu,
Ko tikai mīlēt, lolot drīkst,
Jo citādi šī puķe nīkst.

Tā kā tuvojas 8.marts, varam sarīkot sev mazus svētkus. Aicinām sestdien, 5. martā plkst. 17.00 uz mazu kopā sanākšanu biedrības telpās. Līdz ņemiet mazus groziņus, labu garastāvokli, gudrus padomus. Dalīsimies dzīves pieredzē, uzklausīsim viedokli no malas (būs ciemiņš).  Esiet visas mīļi gaidītas. Kultūras departaments.”



Tā kā starp rindiņām nelasu... un nepamanu, ka šo vēstuli Gunai ir pārsūtījusi Sanita... mani pārņem viegla neziņa kādēļ kaut kāds kultūras departaments tagad mūsu jaunajās, skaistajās, atremontētajās telpās tieši mums – Liepalietēm vēlas novadīt semināru – tikšanos???

Vēl nedaudz apcerot saņemto e-pastu, jaukās dzejas rindas un to kā skaists vīrietis, glaunā uzvalkā, par godu 8. martam, ar tulpītēm rokās un ciemiņu pie labās rokas ieradīsies pie mums – Alojas jaukākajām, skaistākajām, radošajām sievietēm...

... un tad kā saka, kā ar āmuru pa pieri...

Kultūras departaments – mūsu Sanita un Anda, kas Liepalē rūpējas par kultūras programmu... par kultūras departamentu tā kā lieta būtu noskaidrojusies, kad līdzi jāņem groziņš, labs garastāvoklis un gudri padomi – arī tā kā būtu skaidrs, bet intriga paliek... kas būs mūsu ciemiņš???



Skolotāja, māksliniece, dzejniece, dziedātāja, režisore un dažādu tusu organizatore – Digna Virkstene. Mazliet nopietni un bišk pa jokam izvērtās mūsu 5. (8.) marta muzikālais dzejas vakars kopā ar novadnieci, dzejnieci Dignu Virksteni. Divi eņģeļi sēž... jumta korē un dzied... Katram nomet pa dāvanai...Katram, kas garām iet... tieši ar šo Guntara Rača sarakstīto un Putnu balles izpildīto dziesmu Digna sāka savu jauko, dvēselisko uzstāšanos mūsu kolektīvā. Digna pati dziesmas neraksta, bet ir dziesmas ar viņas sacerētiem tekstiem, tāpēc labprāt dzied galvenokārt iemīļotas un populāras citu komponistu dziesmas.



Vakara gaitā ieklausījāmies arī Dignas sarakstītajā dzejā, ko divos dzejoļu krājumos Elēģiskas domas un Tā ja! ir apkopojis viņas tēvs.

    

Visu vakaru Dignas dzeja, arī viņas domu graudi un sentences un aizraujoši, jautri stāsti, kā pati Digna nomainījās ar liriskām dziesmām ģitārspēles pavadījumā.

Vairāk gan runājot monologā, Digna bija gan domīga pati, gan padarīja domīgas mūs, sasmīdināja visas ar joku pilniem stāstiem un, protams, kā gan bez veselīgas pazobošanās par stiprā dzimuma pārstāvi 8. martā.

Tā nemanot starp dziesmām, dzeju un mūziku, starp domu graudiem, sentencēm un stāstiem nemanot pagāja vakars brīnišķīgā gaisotnē.

Pasākuma noslēgumā kultūras departaments bija sarūpējis kādu sīku un vērtīgu dāvaniņu visām sieviešu kārtas būtnēm.

Reizē ar pavasara rosību, saules stariem un pēc ilgajiem ziemas mēnešiem, kad zilās debesis tik pat kā nemanījām, tieši 8. marts ir lieliska diena, kad atcerēties, ka tāds sīkums kā ziedi spēj visu mainīt uz labu.

Man –
Tauriņi ne tikai lido, arī dzied
Un viņi pieprot vēl par vēju ātrāk skriet.

Man –
Koki neārda ar saknēm zemi, bet to apņem,
Tur dzīvo kāds un lapotne ir viņa sapņi.

Man –
Mākoņos var iesēsties un lidot,
Ir iespējams pa ezervirsu naktī slidot...

Un atkārtojiet vēl, ka esmu dumja,
Es tikai priecāšos,
jo Jūsu taisnība ir skumja !

/Digna Virkstene/

Liene Čečiņa
Biedrības „Alojas radošā kluba „Liepale” valdes locekle

 

Šī bija 1. Alojas pilsētas interneta lapa 2007.-2011.gadā
Lapas veidotājs Māris Kalējs
tālrunis 29216755, e-pasts marissanne.lv

2007-2011 © Alojas novada dome

Lapa pēdējo reizi labota 2011.gadā!
_____________