ALOJA
 Alojas novads | Aloja | Staicele | Brīvzemnieku pag. | Braslavas pag.

Alojas novads -> Reportāžas -> Alojas kultūras nams -> Vokālās mūzikas konkurss Balsis

03.03.2011.
Vokālās mūzikas konkurss „Balsis” Alojas novadā

2011.gada 3.martā Alojas novada skolēnu vokālie kolektīvi piedalījās vokālās mūzikas konkursa „Balsis” 1.kārtā Alojas kultūras namā.

Marts ir pavasara mēnesis, kas mostas daba, koki ar savu siltumu kausē sniegu ap stumbriem, putni dzied aizvien skaļāk. Diena arvien, arvien stiepjas garumā un ir klāt Rotāšanas laiks, kad gaiss ir tīrs un skanīgs, kad putni gavilē upmalās un pakalnos. Tādēļ šis laiks ir īsti piemērots satikties dziesmā.

Konkursā piedalījās Ozolmuižas pamatskolas un Alojas Ausekļa vidusskolas vokālie kolektīvi.


Konkursu atklāja vismazākie – Ozolmuižas pamatskolas bērnu vokālais ansamblis.

Viņi paši par sevi saka: „Mēs esam aktīvi un jautri bērni.”


Alojas Ausekļa vidusskolas brašākie puiši dzied zēnu vokālajā ansamblī.


Ansambļa vadītāja Anita Roļskija par puišiem saka: ”Ansamblis izveidots 2009.gada februārī. Mēģinājumos puiši ir ļoti kustīgi un palaidnīgi, viņiem patīk jokoties un smieties, taču koncertos viņi cenšas parādīt labāko, ko iemācījušies. Zēniem patīk spēlēt dažādus mūzikas instrumentus.”


Konkursam cītīgi gatavojās arī Ozolmuižas pamatskolas vokālais duets - Armands Konons un Harijs Sniedze. Par zēniem skolotāja Kristīne Freimane teic: „Muzikāli, atraktīvi un radoši zēni! Vienmēr visam jaunajam gatavi! Liela drosme! ”Diemžēl slimība liedza Armandam ierasties uz konkursu. Taču Harijs neapmulsa un nodziedāja visas trīs konkursam sagatavotās dziesmas viens pats. Konkursa žūrija Harijam piešķīra īpašu balvu par drosmi un uzņēmību.


Ozolmuižas bērnus konkursam gatavoja skolotāja Kristīne Freimane.


Alojas Ausekļa vidusskolas meiteņu ansamblis. Vadītāja Anita Roļskija par meitenēm saka:” Meitenes kopā dzied no bērnudārza laikiem, skolā – jau piekto gadu. Meitenes ir muzikālas, dzied ar prieku, labprāt uzstājas skolas un kultūras nama pasākumos.”


Ozolmuižas pamatskolas 6.-9.klašu ansamblis par sevi saka:” Mēs esam dažāda vecuma , bet ļoti labi sadzīvojam kopā. Mums ļoti patīk dziedāt un uzstāties.”


Kolektīvu sniegumu konkursā vērīgi vērtēja žūrijas komisija – Puikules pamatskolas skolotāja Maruta Gaugere, PII „Auseklītis” mūzikas skolotāja Daina Mūrniece un AMMS direktore Laila Ulmane.


Konkursa dalībniekus sveica Alojas Ausekļa vidusskolas 1.-4.klašu koris. Kora vadītāja skolotāja Anita Roļskija atzina , ka šī ir lieliska iespēja nodziedāt klausītājiem dziesmas, kuras kora dziedātāji gatavo Latvijas bērnu koru salidojumam „Tauriņu balsis”, kas notiks 21.maijā Tukumā. Lai varētu piedalīties salidojumā, ir nopietna atlase – korim jāapgūst 12 grūtas, bet ļoti skaistas dziesmas. Vēlēsim bērniem veiksmi!


Pēc rezultātu paziņošanas visi dziedātāji kopīgi nodziedāja X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu svētku repertuāra dziesmu – Ulda Marhilēviča un Guntara Rača „Iedomājies”.

Dziesmas vārdi – prieka upes nekad neizžūst, bija lielisks novēlējums ikvienam dziedātājam, nezaudēt dziedāšanas prieku arī turpmāk!

Konkursa rezultāti:

  • AAV 4.-5.klašu meiteņu vokālais ansamblis – I pakāpe (41 punkts)
  • AAV 1.-4.klāsu zēnu vokālais ansamblis – II pakāpe ( 37 punkti)
  • Ozolmuižas pamatskolas solists Harijs Sniedze – II pakāpe (34 punkti)
  • Ozolmuižas pamatskolas 6.-9.klašu vokālais ansamblis – III pakāpe ( 29 punkti)
  • Ozolmuižas pamatskolas bērnu ansamblis – III pakāpe ( 24 punkti)


Sagatavoja I.Laizāne
Foto I.Neimane

Šī bija 1. Alojas pilsētas un novada domes interneta lapa 2007.-2011.gadā
Lapas veidotājs Māris Kalējs
tālrunis 29216755, e-pasts marissanne.lv

2007-2011 © Alojas novada dome

Lapa pēdējo reizi labota 2011.gadā!
_____________