ALOJA
 Alojas novads | Aloja | Staicele | Brīvzemnieku pag. | Braslavas pag.

Alojas novads -> Aloja -> Sports -> Ziemeļvidzemes sieviešu basketbola līga

19.02.2011.
Ziemeļvidzemes Sieviešu Basketbola Līgas 4.posms Alojā


19.februārī, kad ārā termometra stabiņš rādīja -20 grādu salu, jaunajā plašajā "Alojas" sporta hallē, kas ekspluatācijai ir nodota tikai pagājušajā gadā, risinājās "Ziemeļvidzemes Sieviešu Basketbola Līgas" sezonas ceturtais posms, kurā piedalījās visas sešas šai sezonai pieteiktās sieviešu komandas- mājinieces Alojas basketbolistes, kopvērtējuma līderes Igaunijas komanda "Parksepa", "Salacgrīvas vidusskola", "Alūksne", "Rīga" un "Smiltene".

Komandas tika sadalītas divās apakšgrupās, kurās katrai komandai bija jāaizvada divas spēles. Pēc tam abu apakšgrupu trešās vietas komandas savā starpā izspēlēja spēli par piekto- sesto vietu, bet katras apakšgrupas uzvarētāja komanda spēlēja pusfinālu ar otras apakšgrupas otro vietu ieguvušo komandu.

Par piekto sesto vietu šoreiz cīnījās komandas "Smiltene" un "Rīga", jāatzīst, ka šī iespējams bija visinteresantākā izšķirošā spēle šajā posmā, jo spēles uzvarētājs nebija prognozējams līdz pat spēles fināla svilpei un rezultātā, tikai pēdējās sekundēs ar viena punkta pārsvaru uzvaru izrāva "Rīga", izcīnot piekto vietu posmā, savas pretinieces "Smiltenes" basketbolistes atstājot sestajā vietā, lai gan arī "Smiltene" spēlēja ļoti labi.

Par trešo vietu posmā cīnījās pirmo divu posmu trešās vietas ieguvēja komanda "Alūksne" un pagājušā posma trešās vietas ieguvēja komanda "Aloja". Līdzīgā spēlē nedaudz labākas beigas padevās "Alūksnes" meitenēm, kuras labāk nospēlēja cīnoties zem groziem, kas rezultātā atnesa "Alūksnei" ar treneri Juri Iesalnieku trešo vietu, bet mājinieces "Alojas" basketbolistes ar treneri Aldi Pinku ierindojās atzīstamajā ceturtajā vietā.



Fināls atkal bija šai sezonai ierastais- "Parksepa" pret "Salacgrīvas vidusskolu". Šoreiz gan jāatzīst, ka fināla spēle nebija tik spraiga kā iepriekšējos posmos un Salacgrīvas meitenes šajā spēlē izskatījās nedaudz nogurušas, tāpēc nesaglabāja intrigu visas spēles garumā. Šajā posmā pirmo vietu izcīnīja "Parksepas" basketbolistes, vēl vairāk nostiprinoties kopvērtējuma vadībā, bet otro vietu izcīnīja "Salacgrīvas vidusskola" ar treneri Rasmu Turku. Par vērtīgāko spēlētāju uzvarētāju- "Parksepa" komandas rindās tika atzīta komandas kapteine Kaiti Vasiljeva.

Posma noslēguma tabula :
   1. Parksepa ( Igaunija)
   2. Salacgrīva
   3 .Alūksne
   4. Aloja
   5. Rīga
   6. Smiltene

Sezonas piektais posms notiks jau 19.martā Salacgrīvā.

Vairāk informācija: www.valmiera.nbdl.lv

Paldies par atbalstu SIA "Aloja - Starkelsen", personīgi Andrejam Hansonam un SIA "Draugu dārzs", personīgi Alvim Bondaram!

   Bilžu albums >>>

Reportāžu sagatavoja:
Uldis Krauze,
Aldis Pinka

Šī bija 1. Alojas pilsētas interneta lapa 2007.-2011.gadā
Lapas veidotājs Māris Kalējs
tālrunis 29216755, e-pasts marissanne.lv

2007-2011 © Alojas novada dome

Lapa pēdējo reizi labota 2011.gadā!
_____________