ALOJA
 Alojas novads | Aloja | Staicele | Brīvzemnieku pag. | Braslavas pag.

Alojas novads -> Reportāžas -> Skolēnu autobuss

07.12.2010.
Alojas novadā jauns autobuss skolēniem

Kopš 7.decembra Alojas novadā maršrutā Aloja - Ungurpils – Vilzēni – Braslava – Blanka – Aloja skolēnus vadās ...


... jauns un košs Mercedes Benz Intouro autobuss.

Kā pastāstīja izpilddirektors Gundars Karlsons – tieši šajā maršrutā ir lielākais braucēju skaits uz abām pusēm.


Autobusā ir 40 sēdvietas un 41 stāvvieta.

Domes priekšsēdētāja Dace Vilne stāstīja, ka uz jaunajiem autobusiem varēja pretendēt pašvaldības, kurās tika reorganizētas skolas (Alojas novadā 2009. gadā tika reorganizēta Vilzēnu pamatskola).


Autobuss ir iegādāts Latvijas – Šveices sadarbības programmas ietvaros, un to līdzfinansē Šveices Konfederācija. Pašvaldības līdzfinansējums: 10% no autobusa cenas – Ls 13677,97.


7.decembra pēcpusdienā Alojas Ausekļa vidusskolas pagalmā skolēni gaidīja jauno autobusu, lai iesvētītu ar dziesmu un dotos pirmajā reisā.


Inese Bite, Alojas Ausekļa vidusskolas direktore, iesākot svinīgo autobusa pavadīšanu pirmajā reisā atzīmēja: „Aloja ir viens no novadiem Vidzemes pusē, kurš pirmais savām acīm var pārliecināties, kāds izskatās skolēnu autobuss, par kuru runāja gadiem, tāpēc šodien ir liels svētku brīdis gan pilsētā, gan novadā.” Viņas vēlējums bija - Lai autobuss labi ripo un lai vienmēr ir kam tajā braukt!


Dace Vilne, novada domes priekšsēdētaja atzīmēja, ka līdz šim novadā bijuši tikai lietoti autobusi, un šis ir pirmais tik apjomīgs un jauns. Vēlot skolēniem patīkamu nokļūšanu uz skolu un mājām, viņa atzīmēja, ka drīzumā novadā būs vēl divi jauni 19-vietīgi autobusi.


Gundars Karlsons, pašvaldības izpilddirektors braucējiem norādīja pavisam īsi: „Pirms kāpsiet iekšā, izlasiet uzrakstu uz autobusa durvīm – ko drīkst un ko nedrīkst darīt. Ja tā uzvedīsieties, autobuss kalpos ilgi, un visi būsim apmierināti.”


Inese Bite rādīja vietu, kur būtu jābūt uzrakstam „Alojas Ausekļa vidusskola”, lai visiem zināms, kas šajā autobusā brauc un lai paši skolēni lepotos ar piederību savai skolai.


Skolēni Rolands un Miks izrotāja autobusu.


Skolas direktore dāvināja sveces Dacei Vilnei un Gundaram Karlsonam ar vēlējumu - lai vienmēr ir gaisma tuneļa galā, un ne tikai gaisma, bet arī kāds latiņš, kas visiem sagādā prieku.


Arī šoferim Modrim Dūrenam dāvanas - svece un simbolisks stūres ritenis ar laimes pakavu vidū. Šoferis tāds nopietns - pie jaunā autobusa būs jāpierod, jo ilgi nav braukts ar tik garu transporta līdzekli.


Tad skolotājas Anitas Roļskijas vadībā kopīgi dziedāta dziesma ar laba ceļa vēlējumiem.


Dace Vilne, Gundars Karlsons un Inese Bite pārgrieza simbolisko atklāšanas lentu, un ...


autobusā pirmā iekāpa 1.klases skolniece Rūta, šīs dienas jubilāre.

Lai labi ripo!

Ieva Drone

Latvijas–Šveices sadarbības programmas līdzfinansētā projekta ietvaros 59 novadu pašvaldības saņems 110 autobusus, kuru iegādei ir paredzēts Šveices līdzfinansējums 7,36 miljoni latu apmērā.

Šī bija 1. Alojas pilsētas un novada domes interneta lapa 2007.-2011.gadā
Lapas veidotājs Māris Kalējs
tālrunis 29216755, e-pasts marissanne.lv

2007-2011 © Alojas novada dome

Lapa pēdējo reizi labota 2011.gadā!
_____________