ALOJA
 Alojas novads | Aloja | Staicele | Brīvzemnieku pag. | Braslavas pag.

Aloja -> Reportāžas -> Alojas Ausekļa vidusskola

23.10.2010.
10.klases iesvētības Alojas Ausekļa vidusskolā

Alojas Ausekļa vidusskola vienmēr ir bijusi bagāta ar tradīcijām. Desmitās klases iesvētīšana vidusskolas skolēnu kārtā katru gadu tiek gaidīta un īpaši gatavota. Arī šogad 12.klases skolēni ar audzinātāju Gunu Grigorjevu bija parūpējušies, lai desmitie no 20.-22.oktobrim skolā būtu īpašā statusā.

Pirmā diena desmitiem pagāja zem saukli ačgārnā diena, zēniem bija jāpārģērbjas par meitenēm, meitenēm par „čaļiem”. Ar „dress code” - zēniem jābūt svārkiem, kleitām, bantēm utt., meitenēm - bārdām, ūsām, kaklasaitēm, cepurēm utt. Mācību piederumi jānēsā kartona čemodānos (kastēs). Sasieti pa divi kopā desmitie piedalījās stundās un atraktīvās aktivitātēs.

Piedaloties stafetēs (ar galvā uzmauktām zeķubiksēm, izsitot pudeles no vietas) valdīja liela jautrība, pēc tam tika saņemti norādījumi otrai dienai, kas saucās „Esi animēts”. Šajā dienā desmitie iejutās savu iemīļotāko multeņu varoņu lomās.

Bija gan mikipeles Minnijas, gan Rozā pantera, Sūklis Bobs, Betmens, princeses, peles, vilks, velns un neiztrūka arī Vinnijs Pūks.

Tā kā līdzi bija arī radošais gars, tad garajā starpbrīdī saņemto uzdevumu desmitie centās veikt cik vien labi iespējams, parādot nelielu skečiņu.

3.diena - bezpajumtnieku diena pārbaudījumiem bija visbagātākā.

Vispirms, viegli sareibinot galvu, bija jāveic šķēršļu joslu pārvarēšana, tad nenosakāmā šķidrumā jāsameklē mantas un jānobauda ķiploki šokolādē („šausmas”). Ar aizsietām acīm ūdens traukā jāatrod ābols un ar muti jāizzvejo, pēc tam tas pats jādara miltu traukā. Pārbaudījumi ar to nebeidzās un, pārbaudot plaušu tilpumu, desmitie viens otru appūta ar kefīru.

Fināla taisnē ieejot, nenosakāmu maisījumu putrā izvārtīti desmitie jutās apmierināti ar paveikto un visi kopā deva divpadsmitiem zvērestu, mācīties kā īsti vidusskolēni, cienīt divpadsmitos un skolotājus utt. Pasākuma noslēgumā desmitie un divpadsmitie pie kopīgas tējas tases un karstas saunas, pārrunāja kas bija labs, kas bija grūts un ko vajadzētu darīt citu gadu. Paldies desmitās klases vārdā sakām divpadsmitās klases skolēniem Laurai, Linnai, Rinaldam, Evijai, Betijai, Ivo C., Leldei, Mariannai, Kristapam, Ivo G., Kristīnei, Dāvim, Sandim, Irēnai, Justīnei, Aigai, Andrim un skolotājai Gunai Grigorjevai.

Paldies par jauko pasākumu!

10.klases audzinātāja, Direktores vietniece mācību darbā Inatra Vaļicka
Reportāžu sagatavoja: Ieva Drone

Šī bija 1. Alojas pilsētas interneta lapa 2007.-2011.gadā
Lapas veidotājs Māris Kalējs
tālrunis 29216755, e-pasts marissanne.lv

2007-2011 © Alojas novada dome

Lapa pēdējo reizi labota 2011.gadā!
_____________