ALOJA
 Alojas novads | Aloja | Staicele | Brīvzemnieku pag. | Braslavas pag.

Alojas novads -> Reportāžas -> Brīvzemnieku pagasts

09.04.2010.
Marts Ozolmuižas pamatskolā

Marts – pavasara mēnesis, pēc dziļās un skaistās ziemas šogad īpaši gaidīts.




4. martā skolas 3. – 6. klašu deju kolektīvs piedalījās Alojas novada deju kolektīvu koncertā Staicelē „Deju svītra” no cikla „Ceļā uz Dziesmu svētkiem”.


Ozolmuižas pamatskolā sports un ar to saistītās aktivitātes vienmēr ir bijušas cieņā, tāpēc skolēni 10. martā sporta skolotāja Māra Antona mudināti, izmantoja speciālo piedāvājumu jauniešu un studentu grupām apmeklēt slēpošanas centru „Baiļi”. Līdzbraucējos bija arī skolotāja Ludmila Vējiņa, tāpēc iespaidi viņas vērojumā: „Centra darbinieki mūs ļoti laipni sagaidīja, palīdzēja izvēlēties slēpes un sniega dēļus, neiztikām arī bez instruktoru palīdzības, jo reti kurš no bērniem ir pabijis kalnu slēpošanas trasē.

Instruktoru pavadībā devāmies uz iesācēju trasi. Bērnos sajūsmu radīja jau pats kalns (mūsu pusē nekādu kalniņu pat nav). Sākumā bažīgi vēroju bērnus, tie krita- cēlās , krita – cēlās.


Bet tas bija tikai laika jautājums, tika apgūti gan pacēlāji, gan snovborda trase, gan lielais kalns, gan tramplīns. Turp gan devās tikai ekstrēmismu mīlošie.


Spēkus deva līdzpaņemtā karstā tēja.


Lai arī bērni bija noguruši (un kāds pat neiztika bez zilumiem), acīs bija prieks par šo dienu un uzņemto adrenalīna devu. „Tas bija tā vērts! Lieliski! Kad brauksim vēl?” skanēja visapkārt.

Paldies Alojas novada šoferim Modrim Dūrēnam par aizvizināšanu uz „Baiļiem”, paldies vecākiem, kas atbalstīja šo pasākumu. Varbūt kādam bērnam slēpošana kļūs par aizraušanos, jo mūsdienās ir ļoti svarīgi, lai bērni iemācītos lietderīgi pavadīt brīvo laiku

19. martā uz lustīgu sadancošanos koncertā ,,Skan podziņas, skan zīlītes…” Bērzaines kultūras namā bija ielūgts 3. – 6. klašu deju kolektīvs. Pēc koncerta lustēties varēja diskotēkā.

21. marta pēcpusdienā Ozolmuižas pamatskolā viesojās teātra grupa „Imanta” ar A. Dančas situāciju komēdiju „Miljonārs par katru cenu”.

No 22. marta līdz 26. martam skolā bija projekta nedēļa ,,Putni”.

Skolēni iepazinās ar Latvijas putnu daudzveidību, putnu dzīvi, aizsardzību, vēroja putnus dabā, klausījās balsu ierakstus, veidoja putnus no papīra, zīmēja fantāzijas putnu,


apgleznoja šķīvjus,


veidoja Lieldienu kompozīcijas,


zīmēja,

gatavoja putnu būrīšus,


veidoja dekorus ar putnu attēliem.

Skolēni gan risināja krustvārdu mīklas, gan arī paši tās sastādīja, meklēja tautas dziesmas, sakāmvārdus, mīklas, veidoja avīzes, kur bija iekļauti interesanti fakti par putniem. Ģeogrāfijas stundās tapa apraksti par dažādu kontinentu putniem. Krievu valodas stundās tika veidoti pat komiksi. Interese bija arī par gada putnu – medni. Skolēnu veikums redzams izstādē. Trīs skolēniem, kuri bija visaktīvākie projekta nedēļā, būs iespēja piedalīties Limbažu ornitologu grupas projekta darbā – nometnē, kura tiks rīkota maijā pie Burtnieku ezera ar mērķi novērot putnus. Skolā izstādē izvietotas arī Ozolmuižas iedzīvotāja ornitologa Aivara Meinarda fotogrāfijas par tēmu ,,Putni un daba Ozolmuižā un tās apkārtnē”.


24. marta pēcpusdienā – ziemas priekus skolēni baudīja dažādās stafetēs.


Skolotājas Baibas Siliņas vadībā mazo klašu teātra pulciņa ,,Zīļuks” dalībnieki ar Lieldienu ieskaņas uzvedumu devās uz Dikļu (diklēnieši bija noorganizējuši arī kopīgas rotaļas un atrakcijas) un Puikules pamatskolām,


bet dienā pirms brīvlaika sākuma mazie aktieri uzstājās mūsu skolā.


Skolas bibliotekāre noorganizēja arī dambretes turnīru skolēniem. Uzvarētāji – Amanda Čečiņa, Linda Sandija Zariņa, Armands Jērcītis, Ruslans Ivanovs un Emīls Skrīvelis.


Martā ar 8., 9. klašu skolēniem tikās Valmieras ģimnāzijas direktors Jānis Zemļickis. Prieks bija dzirdēt atzinīgus vārdus par mūsu absolventi Signi Erdmani, kura mācās Valmieras ģimnāzijas 11. klasē.

Gudrās Pūces ielīmi martā saņēma:

1. klasē

Mārcis Skrīvelis
Mārtiņš Žukovskis
Sandis Žukovskis
Renārs Stumps

2. klasē

Elīna Dzelzīte
Ieva Ulme
Valters Jānis Stumps

3. klasē

Amanda Čečiņa
Amanda Jērcīte

5. klasē

Jānis Apsītis
Harijs Sniedze
Linda Sandija Zariņa

6. klasē

Kitija Linda Ūdre

7. klasē

Daiga Gončare

8. klasē

Laura Doroškēvica

Pateicības par veiksmīgu piedalīšanos Latviešu valodas aģentūras zīmējumu konkursā 1. – 4. klašu skolēniem ,,Skaista mana tēvu zeme par visām zemītēm” no Latviešu valodas aģentūras saņēma trešklasnieki Amanda Čečiņa, Amanda Jērcīte un Savēlijs Andreičiks.


Marta pēdējā nedēļā skolas bibliotēkas lasītavā bija Ozolmuižas iedzīvotājas Ludmilas Stumpes rokdarbu izstāde. Acis priecēja krāšņas šalles.

Lai saulains un darbīgs aprīlis!

Māra Meinarda,
Ozolmuižas pamatskolas direktores vietniece
Foto – Baiba Siliņa, Ludmila Vējiņa, Māra Meinarda

Šī bija 1. Alojas pilsētas interneta lapa 2007.-2011.gadā
Lapas veidotājs Māris Kalējs
tālrunis 29216755, e-pasts marissanne.lv

2007-2011 © Alojas novada dome

Lapa pēdējo reizi labota 2011.gadā!
_____________