ALOJA
 Alojas novads | Aloja | Staicele | Brīvzemnieku pag. | Braslavas pag.

ALOJA -> Reportāžas -> Alojas bibliotēka

18.02.2010.
Ievaddiskusija par drošību internetā

Viens no Alojas pilsētas bibliotēkas pakalpojumiem ir nodrošināt lietotājiem bezmaksas informācijas tehnoloģiju, interneta, t.sk., bezvadu interneta lietošanu. Pēc 2009. gada bibliotēkas statistikas šos pakalpojumus katru darba dienu izmanto 35 apmeklētāji.

Nešaubīgi, ka šodien internets ir ļoti svarīgs komunikācijas līdzeklis. Bet ir jāņem vērā, ka viss, ko mēs ievietojam internetā, var kļūt pieejams ikvienam interneta lietotājam. Ir būtiski informēt bērnus un jauniešus par to, ka viņiem ir jākontrolē sava tiešsaistes identitāte – izmantojot drošības uzstādījumus, ko piedāvā sociālie tīkli, izvēloties virtuālos draugus, kam var uzticēties, un, publicējot personisku informāciju, padomāt par sekām, kas var ietekmēt mūs ne tikai šodien, bet arī nākotnē.

Bibliotēkā februāra mēneša sākumā bija iespēja iepazīties ar izstādi „Bērni un jaunieši internetā”.

12. februāra pēcpusdienā bibliotēkas lasītavā bērnus uz diskusiju par drošu internetu aicināja topošais psihologs un psihoterapeits Viesturs Šmits.

Diskusija tika uzsākta ar savstarpēju iepazīšanos un neliela testa jautājumu par datora lietošanas ietekmi uz ikdienu atbildēšanu. Secinājums, bērni vēl necieš no pārmērīgas datoru lietošanas un prot ieplānot citas aktivitātes – sporta nodarbības, nodarbības mākslas skolā, vai vienkārši brīvajā laikā tikties ar draugiem.

Pie jautājuma par to, vai bērni zina, ka strādājot vai "čatojot" pie publiski pieejama datora, kāds var uzzināt personisku informāciju, bērni deva apstiprinošu atbildi.

Diskusijas dalībnieki nolēma, ka būtu labi jau tuvākajā laikā satikties un turpināt aizsākto diskusiju.

Alojas pilsētas bibliotēkas vadītāja Sarmīte Frīdenfelde
Foto: Kristīne Liepiņa, Mairita Vītola


Šī bija 1. Alojas pilsētas interneta lapa 2007.-2011.gadā
Lapas veidotājs Māris Kalējs
tālrunis 29216755, e-pasts marissanne.lv

2007-2011 © Alojas novada dome

Lapa pēdējo reizi labota 2011.gadā!
_____________