ALOJA
 Alojas novads | Aloja | Staicele | Brīvzemnieku pag. | Braslavas pag.

Alojas novads -> Lielā talka 24. aprīlī

LATVIJAS REPUBLIKAS VESELĪBAS MINISTRIJA
NEATLIEKAMĀS MEDICĪNISKĀS PALĪDZĪBAS DIENESTS
Kr. Valdemāra iela 118 - 603, Rīga, LV-1013
● Tālr. 6 7709177 ● Fakss 6 7709176 ● e-pasts: nmpd@nmpd.gov.lv

No 1. februāra būs izmaiņas ātrās palīdzības tālruņu numuros Alojas, Salacgrīvas, Limbažu novados un Krimuldas novada Lēdurgas pagastā

No šī gada 1. februāra līdzšinējā Limbažu rajona (tagad Alojas, Salacgrīvas, Limbažu novadu un Krimuldas novada Lēdurgas pagasta) iedzīvotāji tāpat kā līdz šim ātro palīdzību varēs izsaukt, bez maksas zvanot no fiksētajiem tālruņiem uz numuriem 03 vai no mobilajiem telefoniem uz tālruni 112.

Papildus iespēja izsaukt ātro palīdzību šajās teritorijās no 1.februāra būs zvanot gan no fiksētajiem, gan mobilajiem tālruņiem arī uz telefona numuru 64233116.

! Svarīgi, ka no 1.februāra plkst. 14.00 Alojas, Salacgrīvas, Limbažu novadu un Krimuldas novada Lēdurgas pagasta iedzīvotāji vairs nevarēs izsaukt neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) brigādes, zvanot uz citiem iepriekš lietotiem astoņzīmju telefona numuriem.

Minētās pārmaiņas ir saistītas ar bijušā Limbažu rajona NMP brigāžu iekļaušanos vienotajā valsts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā un nepieciešamību vienoti un koordinēti vadīt brigāžu darbu visā Vidzemes reģionā. Kā jau iepriekš ziņots, šīs brigādes NMP dienestā iekļāvās 2009.gada oktobrī.

Arī turpmāk pēc izsaukumu saņemšanas pie iedzīvotājiem šajās teritorijās dosies tās pašas brigādes, kas to darīja līdz šim - tie paši daudziem jau labi zināmie mediķi, kas pārzina savas teritorijas. Būtiski, ka brigāžu mediķiem šajās teritorijās turpmāk būs pieejams NMP dienesta reģionālā dežūrārsta atbalsts medicīniskos jautājumos, kā arī pacientu hospitalizācijas gadījumos.

Šā gada janvārī valsts NMP dienests jau nodrošina 84% no visiem izsaukumiem valstī, sniedzot neatliekamo medicīnisko palīdzību Rīgas reģionā un līdzšinējo Tukuma, Kuldīgas, Talsu, Saldus, Limbažu, Valmieras, Valkas, Cēsu, Madonas, Gulbenes, Alūksnes, Balvu, Daugavpils, Preiļu, Ludzas, Krāslavas, Jelgavas, Bauskas un Aizkraukles rajonu teritorijās.


Papildus informācija: Kad saukt ātro palīdzību?


Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes sniedz palīdzību gadījumos, kad ir pēkšņa veselības stāvokļa pasliktināšanās:

   · Pēkšņa saslimšana, trauma, nelaimes gadījums.
   · Pēkšņi sirdsdarbības traucējumi, sāpes sirds apvidū, auksti sviedri, samaņas zudums.
   · Pēkšņs elpas trūkums, smakšanas lēkmes vai aizdusa.
   · Pēkšņas sāpes rokās vai kājās, roku vai kāju aukstums, bālums.
   · Pēkšņas sāpes vēderā, saindēšanās, vemšana, intensīva caureja.
   · Pēkšņi apziņas traucējumi, krampji, ģībonis, galvas vai muguras sāpes, jušanas vai kustību traucējumi.
   · Pēkšņi psihiskās darbības traucējumi, kuriem raksturīga agresīva rīcība vai pašnāvības mēģinājums.
   · Pēkšņas sāpes jostas un krustu apvidū vai urinācijas traucējumi.
   · Dzīvībai bīstama jebkuras izcelsmes asiņošana un alerģiskas reakcijas.
   · Dzemdētājas nogādāšanai uz dzemdību nodaļu.


Šī bija 1. Alojas pilsētas interneta lapa 2007.-2011.gadā
Lapas veidotājs Māris Kalējs
tālrunis 29216755, e-pasts marissanne.lv

2007-2011 © Alojas novada dome

Lapa pēdējo reizi labota 2011.gadā!
_____________