ALOJA
 Alojas novads | Aloja | Staicele | Brīvzemnieku pag. | Braslavas pag.

ALOJA -> Reportāžas -> Auseklītim jauns sporta inventārs

30.01.2008.

„Auseklītim” jauns sporta inventārs

     Kurš gan nevēlas izaugt stiprs, veikls, slaids? Visi . Bet, kas jādara? Daudz jākustas – jāskrien, jākāpj, jālec. Kustoties cilvēks spēcina savu sirdi, plaušas, asinsvadus, uzlabojas vielmaiņa.
     Ikdienā vērotais liecina, ka šodien mūsu bērnu kustīgums ir stingri ierobežots. Mazkustīgs dzīves veids ir skāris ne tikai pieaugušos, bet arī mūsu bērnus. Vairākumam ģimenēs ir datori ar interneta pieslēgumu, kur jau pirmsskolas vecuma bērni prot spēlēt dažāda rakstura spēles. Arī televizori ir mūsdienu neatņemama sastāvdaļa, pie kurām bērni nereti sēž ilgu laiku un skatās dažādas filmas.
     Ikdienas steigā vecāki ar bērniem pārsvarā pārvietojas ar automašīnām un mazie samērā reti vai ļoti reti pārvietojas kājām. Šie un daudzi citi apstākļi ir par iemeslu tam, ka bērnu fiziskā slodze samazinās. Un tādēļ ar katru gadu pieaug to bērnu skaits, kuriem jau pirmsskolas vecumā ir vāja muskulatūra, kuras rezultātā rodas stājas defekti.
     Mūsu „Auseklītī” šajā mācību gadā īpaša uzmanība tiek veltīta audzēkņu fiziskajai attīstībai. Lai radītu audzēkņos lielāku interesi iesaistīties fiziskajās aktivitātēs, pateicoties pilsētas domes un vecāku komitejai, kura vienojusies ar vecākiem, kopīgi ziedoja naudiņu sporta inventāra iegādei. Pateicoties visu atbalstam esam varējuši iegādāties jaunu, mūsdienīgu sporta inventāru līdzsvara vingrinājumiem.
     Mūsu sporta skolotāja Zanda ar audzēkņiem jaunā inventāra pielietojamību parādīja mūsu vecākiem. Žēl tikai, ka uz šo pasākumu bija ieradušies maz vecāku. Šeit varēja rast idejas kā nodarboties ar bērniem arī mājas apstākļos, redzēt ar kādu aizrautību audzēkņi nodarbojas uz šiem atribūtiem. Šis inventārs ir kvalitatīvs un ceram, ka kalpos vēl ilgi un ieguvēji būs daudz, jo daudzi mazie alojieši.
     Īpašs paldies Ingai Maurītei Kaļvai, kas palīdzēja savākt nepieciešamās finanses inventāram. Paldies mūsu audzēkņu vecākiem:
Kitijas, Kristena Marsela, Renāra, Ances, Sidnijas, Elīzas Keitas, Kārļa, Adriana Nika, Evas, Riharda, Annijas, Tomasa Ernesta, Kristera Anša, Rēzijas, Edgara, Roberta, Sanija Rūdolfa, Edvarda un Rūtas, Markusa, Danielas Neilas, Lauras, Andreasa, Ingus, Rūdolfa, Džonatana Normena, Kristiānas, Kristera Valda, Svena Jorena, Kristīnes, Patrika Krista, Jāņa, Helvja, Dignas, Annijas, Keitas, Mika, Haralda, Markusa, Valta, Nila, Maira Justa, Krista, Ingara, Edgara, Arta, Kristofera, Terēzes, Kristiāna, Santas.


Visas peles vienā rindā stāties
Visiem līdzināties!
Es esmu tā lielāka pele
Aiz manis tie mazākie.


Lielais ceļojums pēc siera sācies


Peles veikli orientējas plauktā.Pārējās tādā secībā kā sarakstā


Ejam, ejam paskrienam.•
Ik palaikam palecam.
Labā kāja, kreisā kāja
Meklē kur ir tava māja....


Basām kājām lecam uz mājām.
Tas kurš māju atradīs
Mīļu vārdu pasacīs.


Staigāju es brīnumjauki
Tie zem kājām nav vis trauki.
Līdzsvaru tie trenē aši
Mērķi sasniedzam mēs braši.


Tipu, tapu- mazās pēdiņas iet pa taku.
Viens , divi, trīs galā būsim drīz.



Reportāžu sagatavoja Maija Sembele
 

Šī bija 1. Alojas pilsētas interneta lapa 2007.-2011.gadā
Lapas veidotājs Māris Kalējs
tālrunis 29216755, e-pasts marissanne.lv

2007-2011 © Alojas novada dome

Lapa pēdējo reizi labota 2011.gadā!
_____________