Staicele - Reportāžas - Vidusskola - Vidzemes 4. Patriotiskās dzejas un zīmējumu konkurss

11.11.2010.
Staiceles vidusskolas audzēkņi – Vidzemes 4. Patriotiskās dzejas konkursa laureāti

2010./2011. mācību gads Staiceles vidusskolas audzēkņiem iesākās ar aicinājumu piedalīties Vidzemes 4. Patriotiskās dzejas un zīmējumu konkursā. Mums veicās ļoti labi, un pirmsskolas audzēkņi iesniedza žūrijai vairākus savus radošos darbus, tādēļ saņēmām uzaicinājumu doties uz noslēguma un apbalvošanas festivālu Salacgrīvā, kas notika tieši Lāčplēša dienā.

Iesaistoties konkursā, 1.klases skolēni (audzinātāja Baiba Eglīte) bija uzzīmējuši tik skaisto Latviju – savu Dzimteni, bet Justīne Vītola no 4. klases (audzinātāja Dace Priekule) bija sacerējusi dzejoļus Seko man! un Jūti? un iesniegusi tos žūrijai.

Jūti?

Izej laukā, elpo, elpo.
Izej no Latvijas raudi, raudi,
Jo Latvju zeme viena.
Latvju zeme vienmēr būs.

Vienmēr būs tie, kas tic.
Tie, kas lido, tie, kas mīl.
Tie, kas mīlu atrod te.
Tie, kas mīlu atdot prot.

Seko man!

Lido te – saku es!
Peldi te – saku es!
Nāc te, nāc!

Zini, kurš to saka?
Latvijas zeme saka.
Saka tieši tev.

Lai ticēt sāktu tu.
Lai mīlēt sāktu tu.
Lai sirds to saprastu.

Patriotiskās dzejas festivāla programma Salacgrīvā bija ļoti interesanta. Kultūras namā noorganizēta tikšanās ar bijušajiem salacgrīviešiem – māksliniekiem un pēc tam labāko darbu autoru apbalvošana. Justīnei Vītolai ļoti paticis ieklausīties dzejnieka Valda Rūjas aizraujošā stāstā par viņa 83 mūža gados pieredzēto, arī Atzinības rakstu un grāmatu viņa saņēma tieši no šī dzejnieka rokām.

Staiceles vidusskolas 9. klašu audzēkņiem festivālā vērtīgi šķitis ieklausīties aktiera Andra Bula stāstā, bet 1. klases laureātu apbalvošana notika Salacgrīvas mājīgajā bērnudārzā Vilnītis. Lūk, viņi: 1. vietu izcīnīja Klāvs Īle, 2. vietā – Miks Rumba, 3.vietā – Estere Ustrisova. Atzinības saņēma arī Emīlija Bunce, Ieva Reide, Niks Grāvītis, Andra Rozenberga un, protams, skolotāja Baiba Eglīte. Paldies sākumskolas skolotājām D. Priekulei un B. Eglītei par ieguldīto darbu audzēkņu sagatavošanā 4. Patriotiskās dzejas un zīmējumu konkursam! Paldies Alojas novada domei par sarūpēto dāvanu – transportu, lai mēs varētu piedalīties šajā brīnišķīgajā noslēguma festivālā.

Teksts: Iveta Apsīte, Staiceles vidusskolas bibliotekāre
Foto: Kārlis Broms, 9.klase
Reportāžu sagatavoja: Ieva Drone