Staicele - Reportāžas - Latvijas Futbola federācijas mācību un treniņu centrs Staicele

26.05.2009.
Uzņēmuma "Latvijas Futbola federācijas mācību un treniņu centrs "Staicele"" pirmā padomes sēde

26. maijā Latvijas futbola federācijas un Staiceles pilsētas domes kopuzņēmuma SIA "Latvijas Futbola federācijas mācību un treniņu centrs "Staicele"" pirmā padomes sēde notika Staicelē. Uz to ieradās gan padomes locekļi: Jānis Mežeckis, Dainis Gudermanis, Vladimirs Žuks un Jānis Bakmanis, gan arī LFF izpildsekretārs Edgars Pukinskis, preses sekretārs Mārtiņš Hartmanis, kā arī Staiceles pašvaldības izpilddirektors Agris Rubenis.


Attēlā – 1. rindā no kreisās: Dainis Gudermanis, Jānis Mežeckis, Jānis Bakmanis, Mārtiņš Hartmanis, 2. rindā no kreisās: Agris Rubenis, Edgars Pukinskis, Vladimirs Žuks, Valerijs Platoņenko.




Kopš 2009. gada 28. maija pie internāta ēkas Sporta ielā 5, kas tagad ir jaunā kopuzņēmuma īpašumā, plīvo Latvijas Futbola federācijas karogs.

Padomes priekšsēdētājs Jānis Mežeckis pastāstīja: „Kopuzņēmuma padomē esam 5 cilvēki – 3 Latvijas Futbola federācijas pārstāvji un divi vietējie Staiceles pārstāvji – Jānis Bakmanis un domes priekšsēdētāja vietnieks Gatis Endziņš. Kādu pusgadu jau esam strādājuši darba grupā Rīgā, Futbola federācijas telpās, bet tagad pavasaris klāt un jābrauc uz Staiceli, lai mēs zinātu, kā ir uz vietas – viena lieta ir sēžot Rīgā prātot, otra lieta - kad saskaries ar reālo īstenību.

Staicelē neesam pirmo reizi, te notikušas treniņnometnes, sacensības un starptautiskas spēles Latvijas izlasei. Šogad jūnija sākumā rīkosim Stārķa kausu 8 un 9-gadīgiem bērniem. Sadarbība ar Jāni Bakmani federācijai ir jau ilgus gadus. Atceros, kā gadus 8 vai 9 atpakaļ, kad pirmo reizi šeit bijām, nobrīnījāmies, kad Jānis teica, ka šeit būs internāts - vai to varēs īstenot. Taču 2004. gadā atbraucu, kad šeit atklāja internātu. Staicelē ir laba vieta, plašums, vienīgi mazliet tālāk no Rīgas, bet tam atkal savi plusi – kad uz šejieni atbrauks izlases, varēs atslēgties no Rīgas kņadas un burzmas.

Šodien uzņēmuma padomes sēdes darba kārtībā tieši saimnieciskie jautājumi - kādi būs pirmie darbi. Mums jāveido nākotnes plāns – galvā esošais jāuzliek uz papīra. Kad to varēsim īstenot dzīvē, tas ir cits jautājums. Šodien visu izstaigājām, apskatījāmies, skaidrs, ka vajag uzlabot, arī, piemēram, laukumu kvalitāti. Darba pietiks. Ceram piesaistīt investīcijas no Eiropas Futbola savienības (UEFA), jūlija otrajā nedēļā atbrauks viņu pārstāvji un novērtēs visus mūsu projektus, kurus cenšamies Latvijā īstenot.

Šeit, Futbola federācijas jaunatnes izlašu vasaras bāzē, īstenosim, ko esam federācijas valdē nolēmuši, taču daudz kas atkarīgs no līdzekļiem un no cilvēkiem, kas strādā, ko es patreiz arī uzveru. Jānis Bakmanis strādāja pilsētā, viņam radās interese par to, un viņš redzēja perspektīvu, kā piesaistīt gan bērnus, gan līdzekļus futbolam. Tā ir visu mazpilsētu, neteikšu problēma, bet jautājums, kas jārisina. Ja katrā Latvijas mazpilsētā būtu tāda bāze, ne tikai futbolam, bet vispār sportam, tad mums būtu par to tikai jāpriecājas.”

Kurš būs uzņēmuma vadītājs te uz vietas Staicelē?

J.Mežeckis: „Es domāju, viennozīmīgi tas būs Jānis Bakmanis - tā ir viņa ideja, iniciatīva, viņš mums pierādīja gan ar savu darbu, gan ar savām domām, ka tas ir īstenojams. Kā būs tālāk – rādīs dzīve. Skaidrs, ka mums - Futbola federācijai ir daudzi projekti, un šis nav vienīgais, un sēžot Rīgā mēs to nevaram vadīt. Vadītājam ir jābūt vietējam cilvēkam.

No federācijas puses darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai palīdzētu uzsākt. Vasarā te būs nometnes, spēles, bet jādomā, ko darīt rudeņos, pavasaros, ziemā. Idejas ir, redzēsim kā tās īstenosies. Mēs skatāmies uz priekšu ar optimismu, citādi nevar.”

Novēlot jaunajam uzņēmumam veiksmi, ar Mežecka kungu secinājām - tik ilgus gadus veidota futbola infrastruktūra jāpiepilda maksimāli, tā nedrīkst pazust.

Ieva Drone

P.S.
Kad nākošajā dienā jautāju padomes loceklim Gatim Endziņam, kāpēc viņš nepiedalījās padomes sēdē, Endziņa kungs atbildēja: „2008. gada 15. oktobra domes sēdē mani apstiprināja par SIA "Latvijas Futbola federācijas mācību un treniņu centrs "Staicele"" padomes locekli ar domes sēdes lēmumu Nr. 187. 26. maijā uz uzņēmuma padomes sēdi neierados, jo par to netiku informēts. Kādēļ netiku aicināts, nevaru spriest – vai tā ir neizdarība vai apzināta rīcība, taču uzskatu par savu pienākumu padomes sēdēs piedalīties.”

Jānis Bakmanis paskaidroja, ka padomes sēdi sasauc padomes priekšsēdētājs, informējot par to padomes locekļus, un šoreiz tā ir neizdarība, jo informācija netika nodota tieši, bet gan caur citu cilvēku, kurš to neizdarīja.