Staicele - Reportāžas - Sporta laureāts 2008

30.01.2009.

Staiceles sportiskā dzimšanas diena

30. janvārī pilsēta atzīmēja savu dzimšanas dienu, šogad – septiņpadsmito. Tātad, esam pavisam jauni, tāpēc arī svētki - enerģijas, jautrības, zināšanu pārbaudes un pārdrošu kustību pilni.

Lai ietaupītu pašvaldības budžeta līdzekļus, tradicionālās pilsētas dzimšanas dienas svinības tika apvienotas ar pasākumu „Sporta laureāts 2008”. Svētku sagatavošanā, organizēšanā un vadīšanā savu darbu un laiku ieguldīja ļoti daudzi pilsētas domes darbinieki, par to saņemot domes priekšsēdētāja un izpilddirektora lielo paldies, jo pasākums izdevās interesants.


Savā uzrunā domes priekšsēdētājs Jānis Bakmanis, sveicot visus pilsētas jubilejā, atzīmēja, ka 17 gados esam izdarījuši daudz, taču varam vēl vairāk, jo esam jauni un perspektīvi. Un jauniem nākotnē paveras daudz iespēju.

Šī vakara viesi bija Latvijas spožākie breakdance dejotāji – Deniss, Viktors, Edgars un Kirils no grupas „Skefolt”.


Video (1m17s)


Breakdance dejotāji – Deniss, Viktors, Edgars un Kirils (no labās) no grupas „Skefolt”.


Jaunieši kopā dejo jau 5 gadus, pazīstami visā Latvijā, šobrīd breiku māca arī citiem.


Aplausu un ovāciju pavadīti, priekšnesumi ļoti aizrāva arī pasākuma vadītāju, skolas direktoru Juri Krastiņu. Pateicoties tieši viņa idejai Staicelē redzējām lieliskos breika dejotājus.


Kad Deniss aicināja direktoru apgūt ātro deju pamatsoli, viņš, nedaudz pastīvējies un sev vietnieku neatradis, tomēr piekrita. Izdevās!

Pilsētas gadadienā Vidzemes jaunatnes futbola centrs (VJFC) „Staicele” kopā ar vidusskolu teica paldies jauno futbolistu vecākiem, jo tieši vecāki mazgā zeķes, cep pankūkas un nāk uz stadionu skatīties spēles.

Pateicību par dēla futbolista gaitu nodrošināšanu un atbalstīšanu 2008. gadā saņēma:

Mairita un Jānis Jaunzemi (dēls Alvis), Rasma un Andris Taulavičus (dēls Jānis), Laila un Indulis Līsmanis (dēls Ronalds), Olita un Jānis Bārbaļi (dēls Rauls) – augšējā attēlā, Māra un Aigars Apiņi (dēli Verners un Rinalds), Evija un Mārcis Arnavi (dēls Elvis), Anita un Oskars Strokši (dēls Mārtiņš) - attēlā, Aija un Ivans Petrivi (dēls Arturs šobrīd spēlē SKONTO sastāvā, ir Latvijas čempions U-17 un mācās Rīgā).


Staiceles vidusskolas speciālbalvu saņēma Emīls Sprincis (attēlā) un Valts Jaunzems, jo viņiem padodas ne tikai futbols, bet arī daudzi citi sporta veidi.


VJFC „Staicele” kolektīvs un treneru padome pasniedza balvas (īpašas futbola bumbas, kas pašas lido pretinieka vārtos, ja vien spēcīgi uzsit) pašiem mazākajiem futbolistiem – Ronaldam Līsmanim, Jānim Taulavičus (attēlā), Alvim Jaunzemam un Raulam Bārbalim.


Pilsētas domes balvas par veiksmīgiem startiem ziemas sporta veidos 2008. gadā pasniedza sporta instruktors Antis Bergs un domes priekšsēdētājs Jānis Bakmanis. Tās saņēma:

Dambrete
1. vieta - Jānis Vanags
2. vieta - Andris Timermanis
2. vieta - Mikus Meikulis

Novuss
1. vieta - Andris Timermanis (attēlā)
2. vieta - Kaido Megi
3. vieta - Dāvis Mickevičs

Galda teniss
1. vieta - Dzintars Krumholcs
2. vieta - Andris Timermanis
3. vieta - Ingus Talcis

Šaušana
1. vieta - Elvis Arnavs
2. vieta - Rinalds Apiņš
3. vieta - Vladislavs Mitņičuks
3. vieta - Verners Apiņš
3. vieta - Mikus Meikulis

Šautriņu mešana
1. vieta - Rolands Jakseboga
2. vieta - Andris Timermanis
3. vieta - Māris Lilenblats

Makšķerēšana
1. vieta - Emīls Sprincis
2. vieta - Reinis Graviņš
3. vieta - Toms Prokopovičs

Par sporta dzīvi pilsētā savas domas izteica Juris Krastiņš: „”Sporta laureāts” nav tikai futbolistu reize. Esmu pārliecināts, ka nākošajā gadā mēs dzirdēsim ne tikai par sporta skolu, bet par autobraucējiem un motobraucējiem, šāvējiem, volejbolistiem, jo viņi mums ir. Varbūt ir arī minigolfs un citi sporta veidi, kurus vajadzētu pilsētā parādīt. Viņi rāda priekšzīmi, kā aizrauties, gūt prasmes un iemaņas, intereses, kur ieguldīt naudu. Ar aplausiem teiksim paldies visiem, kas dara, bet kurus atsevišķi vēl neredzam, kuri šobrīd pat nav Staicelē!”


Jau pasākuma sākumā ap spēļu galdu vietu ieņēma 5 komandas, erudītas un zinošas sporta un pilsētas dzīves jautājumos - pamatskolēni „Jako neko”, vidusskolēni „Kantainie”, aktīvākie futbola līdzjutēji „Vecie buki”, apvienotā treneru komanda „Pingvīni” un sportiskās dāmas „Staiceles patrioti”. Nopietnā un interesantā sacensībā tika noskaidroti zinošākie, kas izrādījās – jaunākie!


Vidusskolēnu komandā „Kantainie” jaunieši, kurus viktorīnās esam redzējuši vairākkārt. Viņu devīze – Kantainajiem ir jauda!


Izrādījās, ka jauda, zināšanas un veiksme bija pietiekoši, lai ierindotos godpilnajā pirmajā vietā.


Pamatskolēnu komanda „Jako neko” ar devīzi Tik uz priekšu! kopvērtējumā ieguva otro vietu.


Visraibāk šajā vakarā gāja dāmu komandai „Staiceles patrioti”. Viņu moto: Lai visiem būtu silti, katram jādeg! Vēlējums pārējām komandām: Kas vairāk cer, tas vairāk dzīvo! Lai izdodas jums, un, lai izdodas mums!

Ne tikai ar cerībām, bet arī ar neatlaidīgu praktisku darbību senioru dāmas no komandas tika pie trešās vietas.


Vispirms viņas ar lūgšanu pēc Ķenča parauga vērsās pie augstās, cēlās un visvarošās žūrijas ar to cienījamo un žēlīgo Rubeņa kungu priekšgalā, sakot - mēs jau nelūdzam to lielo, to 1. un 2. vietu, tikai to mazumiņu, lai uz tā pēdējā pakāpiena nepaliekam. Tiem citiem vēl daudz iespēju un varēšanas priekšā, bet mums, kā sacīt jāsaka, tās iespējas izsmeltas kā valsts kase. Neizpalika dāvanas žūrijas komisijai.


Tad, jautājumu krustugunīs, tika uzklausīts priekšsēdētāja padoms, nevis pašu gaišās domas. Rezultātā - nepareiza atbilde, vilšanās un speciālbalvā šampanietis.


Neizdevās mēģinājums atbildēt uz citas komandas jautājumu - nosaukt 9 sabiedriskās organizācijas Staicelē. Bet noslēgumā – gandarījums par savu varēšanu un uzdrīkstēšanos, par kopvērtējumā iegūto 3. vietu.


Aktīvāko futbola līdzjutēju komanda „Vecie buki” par savu devīzi izvēlējās olimpisko – Mūsu uzdevums nav uzvarēt, bet obligāti piedalīties! Negadījās veiksmīgākie jautājumi, bet kapteinis Jānis Treijs tika pie dāvanas. Kopvērtējumā – 4. vieta.


Apvienotā Staiceles skolas treneru komanda izvēlējās nosaukumu „Pingvīni”, jo pingvīni krāsu ziņā neatšķiras no Staiceles stārķa, bet krīzes laikā gan uzvedas atšķirīgi: stārķi, kad nav ko ēst un paliek auksts, aizlido, bet pingvīni – saspiežas ciešāk kopā. Viņiem – 5. vieta.


Kapteiņu sacensībā, kur bija jāsaliek puzle (ēkas Lielā ielā 9 senāka fotogrāfija), vislabāk veicās komandas „Pingvīni” kapteinim – Jautrītei Pelēkai.


Gan spēles gaitā, gan brīdī, kad žūrijas komisija skaitīja punktus un rakstīja diplomus, jautājumi tika arī skatītājiem.


Par pilsētas vēsturē svarīgiem Staiceles deputātu lēmumiem zināja Jānis Bakmanis, taču skatītājiem bija ilgi jāmin, līdz pareizi tika nosaukta partija, kurā priekšsēdētājs patlaban darbojas.


SIA „Salacas būve” direktors Aigars Apiņš pasākumā nolūkoja savu favorītkomandu. Pie 2009. gada firmas „Salacas būve” kalendāra tika komandas „Staiceles patrioti” dāmas. Arī skolas direktoram Jurim Krastiņam kalendārs noderēs, lai atzīmētu dienas, kad jāapmeklē breakdance treniņi.


Katram pasākuma dalībniekam tika pa gabaliņam no pilsētas jubilejas tortes ar 17 svecēm, kuras aizdedza šī vakara veiksmīgākās – vidusskolēnu komandas dalībnieki. Noslēgumā pašvaldības izpilddirektors Agris Rubenis teica padies visiem par piedalīšanos un pauda savu prieku, ka viktorīnas uzvarētāji ir mūsu jaunatne. Rubeņa kungs domā līdzīgi kā skolas direktors, ka nākošajos gados šajā pasākumā vajadzētu iesaistīt arī citu sporta veidu pārstāvjus.

Pēc tam visi, kas vēlējās, varēja izklaidēties diskotēkā.

Ieva Drone