Staicele - Reportāžas - Robežsargi Staiceles vidusskolā

14.05.2008.

Valsts robežsardzes Valmieras pārvalde Staiceles vidusskolā

Lai popularizētu robežsarga profesiju un sniegtu informāciju par izglītības iespējām, 14. maijā uz Staiceles vidusskolu devās Valsts robežsardzes Valmieras pārvaldes amatpersonas, tādēļ skolēniem audzināšanas stunda izvērtās ļoti savdabīga, atraktīva un izzinoša.

Valsts robežsardzes Valmieras pilsētas Imigrācijas nodaļas inspektors virsleitnants Raitis Briedis interesanti pastāstīja par robežsardzes darba specifiku, tās galvenajiem uzdevumiem, imigrācijas nodaļas darbību, bruņojumu, speclīdzekļiem, kā arī piedāvāja ieskatu robežsarga ikdienā – iespēju noskatīties vērtīgu prezentācijas materiālu par Valsts robežsardzes koledžas Robežsargu skolu un Valmieras pārvaldi.

Plašu informāciju skolēniem par izglītības iespējām – Valsts robežsardzes koledžas Robežsargu skolu – sniedza Personāla nodaļas priekšniece virsleitnante Maira Dāboliņa. Interesentiem tika izsniegti arī prezentācijas bukleti par Valsts Robežsardzes koledžu un uzņemšanas noteikumiem tajā.

Par kinoloģijas saistošajiem jautājumiem brīnišķīgi skolēniem pastāstīja vecākā inspektore (kinoloģijas jautājumos) virsleitnante Diāna Koka.

Pēc robežsardzes prezentācijas noskatīšanās Valmieras pārvaldes inspektore (pārvaldes priekšnieka palīdze) seržante Iveta Millere rīkoja zīmēšanas konkursu Staiceles vidusskolas pirmklasniekiem (un ne tikai, jo zīmētgribētāji atradās arī vecākajās klasēs), kurā bērni iesaistījās aktīvi un ar lielu interesi. Visi zīmējumi, pēc viesu domām, bija lieliski, jo tajos izpaudās katra bērna redzējums par robežsardzes darbu, pat nebija iespējams noteikt labākos, jo visi ļoti centušies, tāpēc par nelielām piemiņas balvām vismazākajiem māksliniekiem pasniedza uzlīmes ar robežsardzes simboliku.

Taču pats satraucošākais bija brīdis, kad skolas kolektīvs izgāja laukā, lai zaļajā pagalmā vērotu robežsardzes suņu paraugdemonstrējumus. Skolēni varēja pārliecināties par inspektora (kinologa) virsniekvietnieka Gunta Bērziņa un virsseržantes Ligitas Gailītes lielo un nozīmīgo ieguldījumu, ikdienā strādājot ar dienesta suņiem.


Bērnu, jauniešu un pieaugušo acīs bija vērojams neviltots prieks par suņu Ami un Hanka von Lewies paraugdemonstrējumiem, paklausības mācību, narkotisko vielu, pazudušu priekšmetu un cilvēku meklēšanu. Tas bija fantastiski, vienreizēji!

Dažs audzēknis jau tajā pat dienā bija gatavs savu nākotni saistīt ar robežsardzi – tik milzīgu iespaidu skolēnos atstāja pasākums un brīnišķīgie viesi.

Lai mūsu valsts robežas sargiem veicas grūtajā un ļoti atbildīgajā darbā! Liels paldies par sadarbību Ivetai Millerei, Valsts robežsardzes Valmieras pārvaldes  inspektorei, pārvaldes priekšnieka palīdzei.

Antra Rudzīte, Staiceles vsk. direktora vietniece,
Agneses Štelces foto

Staiceles vidusskolu apmeklēja:

Valsts robežsardzes Valmieras pārvaldes Limbažu rajona imigrācijas nodaļas galvenais inspektors virsleitnants Einārs BĒRZIŅŠ;

Valsts robežsardzes Valmieras pārvaldes personāla vadības nodaļas priekšniece virsleitnante Maira DĀBOLIŅA;

Valsts robežsardzes Valmieras pilsētas imigrācijas nodaļas inspektors virsleitnants Raitis BRIEDIS;

Valsts robežsardzes Valmieras pārvaldes vecākā inspektore (kinoloģijas jautājumos) virsleitnante Diāna KOKA;

Valsts robežsardzes Valmieras pārvaldes Valkas pilsētas imigrācijas nodaļas inspektors (kinologs) virsniekvietnieks Guntis BĒRZIŅŠ;

Valsts robežsardzes Valmieras pārvaldes Valmieras rajona imigrācijas nodaļas inspektore (kinoloģe) virsseržante Ligita GAILĪTE;

Valsts robežsardzes Valmieras pārvaldes inspektore (pārvaldes priekšnieka palīdze) seržante Iveta MILLERE.