Staicele - Reportāžas - D. Robules autorkoncerts

04.04.2008.

„Lai tuvāk pienāk debesjums...” – Daces Robules autorkoncerts Staicelē

Dzīvesprieka, optimisma, dzirkstoša pavasara spēka pilns un aplausiem bagāts bija Daces Robules radošā darba vakars Staicelē 4. aprīlī.


Limbažnieces, mūzikas pedagoģes, komponistes un dzejoļu autores Daces Robules dziesmas izpildīja trīs brīnišķīgi kolektīvi, kurus Staicelē redzējām pirmo reizi –


Limbažu kultūras nama vokālais ansamblis „Reiz bija”, vadītāja Sandra Budeviča;


Limbažu pagasta vīru vokālais ansamblis „Dziļezers”, vadītāja Dace Robule;


Lauku kapela „Labi, ka tā”, vadītāja Sandra Budeviča.


Sandra Budeviča (attēlā labajā pusē) ir brīnišķīga dziedātāja, ne velti viņas solo izpildījumā dziesma „Pelēkais akmens” izpelnījās gan aplausus, gan lūgumu dziesmu atkārtot. Šajā vakarā kopā ar Sandru dziedāja arī Dace. Pieskaroties savai laimīgajai bērnībai, kurā īpaša vieta bijusi zirgiem, Dace pamatoja, kāpēc tik daudz viņas dziesmu veltītas zirgiem un kumeliņiem. Kolektīvu izpildījumā dzirdējām arī Daces apdarinātās tautas dziesmas.


Aicinot visus trīs kolektīvus uz skatuves kopkorim, Dace Robule jautāja: „Kas var būt labāks par mūziku, kopā sanākšanu un dziedāšanu? Vai kāda nauda to var pārspēt?” Par naudu arī dzejolis. Bet kopā ar skatītājiem tika skandēta dziesma par dzimšanas dienu, jo nesen to nosvinējusi arī iedvesmojošo dziesmu autore. Dziedot par pavasari, mīlestību un vasaras tuvumu, atvadījāmies.


Kultūras nama vadītāja Daina Mūrniece teica paldies Dacei Robulei un kolektīviem. Uz stārķu pilsētu atvestais mīļais koncerts klausītājus uzmundrināja, iedvesmoja un bija jauka balva šīs dienas pārgājiena dalībniekiem. Prieks, ka jaunā paaudze apmeklēja koncertu, viņu vidū arī Staiceles Mūzikas skolas audzēkņi.

Sagatavoja Ieva Drone