Staicele - Reportāžas - Stazele

18.08.2007.

Mācies harmonizēt savu enerģiju

18. augustā Staiceles Radošo Sieviešu kluba Stazele dāmām pavērās interesanta iespēja ieskatīties senas ķīniešu ārstniecības un atveseļošanās sistēmas cigun pamatos. Dzejnieces Dainas Avotiņas lauku sētā Mačkalni pāris dienas kopā ar Rīgas Stradiņa universitātes Integrētās medicīnas laboratorijas vadītāju, cigun skolotāju, ārstu Igoru Kudrjavcevu ciemojās apmēram 40 cigunisti no Rīgas un Valmieras.

Kāpēc tieši Mačkalnos? Atbildēja Inese Krustiņa, cigun pasniedzēja, kura pusotru stundu šajā dienā darbojās ar staicelietēm, ierādot pirmo vingrošanas kompleksu: „Cigun ir darbs ar enerģijām. Attīroties un harmonizējoties, tu jūti tīras un labvēlīgas vietas. Mačkalni ir vieta, kur var atgūt veselību, te no zemes uz debesīm plūst ļoti laba enerģija.”


Nodarbība notika Mačkalnu burvīgajā klētiņā, kurai ir īpaši labvēlīga aura.

Meistare skaidroja, ka, neatkarīgi no tā – ticam vai nē, enerģija pastāv (tāpat kā saule aiz mākoņiem) un cilvēkam pašam jāiemācās to harmonizēt. Psihologu, psihoterapeitu, psihoanalītiķu palīdzībai ir īslaicīgs efekts, problēmas sakņojas dziļāk, tās atrisināt var tikai katrs pats. Inese Krustiņa mācīja kā iesildīt enerģiju, kā atrast aktīvos punktus un I. Kudrjavceva 8 vingrojumu kompleksu. Uzzinājām arī praktiskus padomus, kā sakārtot savu domāšanu, lai dzīve nebūtu jānes kā grūta un smaga nasta.


Saņemot dāvanā medu, pasniedzēja pastāstīja vienkāršu recepti kā stiprināt sirds muskuli – tējkaroti medus ieliek glāzē, ielej ¾ avota ūdens, nemaisa, vakarā noliek istabā pie gultas. No rīta tukšā dūšā izdzer. Tā jādara veselu mēnesi.

Noslēgumā pie kafijas tases un kūkas staicelietēm radās vēlme nostiprināt iegūtās zināšanas, jo pēc vingrošanas visas jutās lieliski. Iesākumā varēs palīdzēt Baiba Šlisere, kura cigun apgūst jau gandrīz divus gadus. Inese Krustiņa ar skolniecēm bija apmierināta, teica – talantīgas.


SRSK Stazele vadītāja Anita Strokša saka paldies tikšanās iniciatorei un mājasmātei Sarmai Šliserei.

Sagatavoja Ieva Drone